HOME | LOCATIES | WANDELINGEN | NIEUWS
WANDELINGEN JUNI 2012

5 juni
Gerrit-Michael-Rita-Thea en Jan waren vandaag aanwezig. We vroegen ons af waar gaan we heen? Ja goeie vraag. Jan stelde
Dalfsen voor maar het werd Vilsteren. Het was niet meer zo koud en het was droog. Onder het lopen kwam zelfs de zon te voorschijn. We hebben lekker gekletst onderweg en heerlijk gelopen. Koffie hebben we in Dalfsen gedronken bij de bakker met een echte Dalfser Mop erbij.  Jan

7 juni
Rita-Jannie-Michael en Jan stonden vandaag paraat. Het was lekker weer. Jan reed en die besloot naar Petrea in Wapenveld te gaan. Michael had de nieuwe auto ook bij hem maar we wilden hem niet aan doen om met vieze schoenen in de auto te stappen. We hebben lekker gelopen en gekwebbeld. Koffie hebben we gedronken in Hattem bij de bakker om te testen wat Gerrit zei, hij vond de koffie daar niet zo lekker. Het moet gezegd, hij heeft gelijk. Volgende keer weer naar Hattems stekkie.  Jan

12 juni
Het is vakantietijd, dus het alternatieve ontmoetingspunt is bij Michael en Dinie. De lopers vanmorgen zijn Rita en Michael. Dinie zwaait ze uit. Rita heeft ons uitgenodigd voor de koffie, dus na de wandeling drinken we met z'n vieren, Michael, Bob, Rita en Dinie, koffie We hebben het heel gezellig en Dinie interviewt de beide lopers. De gelopen afstand is 5 km in 50 minuten (Jan!)  en er is gewandeld in de Horte. Er is gezellig gekletst over: de verbouwing van een jaar door Rita en Bob in Wezep, het (drie maanden) wonen in een huis zonder echte keuken door Michael en Dinie, en in over het wonen in een appartement. De hele mooie natuur in de Horte en de bank boven het water. Natuurlijk over de nieuwe auto, hoe goed hij bevalt en hoe mooi en comfortabel hij is. En ook nog over de vakanties. Na de interviews hebben we met z'n vieren heel veel en heel lang gepraat over heel veel onderwerpen.We begonnen met sterke, spannende verhalen en toen van het ene onderwerp zo over naar het andere. Het was leuk, ik heb genoten. Vanuit huis correspondente Dinie.

14 juni
Vanmorgen om kwart over negen zijn Rita en Jannie weer present op het tijdelijke verzamelpunt. Michael gaat met ze lopen en Dinie loopt nog in de ochtendjas waar Jannie lichtelijk jaloers op is. Er wordt gewandeld in de Vreugderijkerwaard. Afstand 7,5 km. Bij terugkomst krijgt Dinie enthousiaste verhalen. Ze hebben van alles gezien. Prachtige bloeiende dijken en weides. Op een paal een buizerd en in de lucht visdiefjes en verder  witte reigers, een fazant, kievieten, ganzen kortom heel veel moois.
In het gebied wordt een prachtige nieuwe boerderij met rieten dak gebouwd. Daarnaast een hele grote, mooie "stal", waarin straks o.a. een theehuis gevestigd wordt en een onderkomen voor het schapentheater. Een toevallige passant vertelde dit allemaal. We zullen het zien of het klopt. Na de wandeling koffiedrinken bij Michael en Dinie. Heerlijk gepraat. Wetenswaardigheden over huisdieren, tuinen en nog veel meer kwamen aan de orde.  De thuis interviewende correspondente Dinie.

19 juni
Vanmorgen zijn Rita en Michael de wandelaars. Ze gaan naar De Wezeper Hei en lopen 7 km in 1 uur. Misschien wel een record.
Ze hadden de gang er goed in en kregen het flink warm, want vandaag schijnt de zon en het is heerlijk weer. Ze vertelden me dat ze heerlijk gelopen hebben. Sommige paden waren zelfs moeilijker begaanbaar, want daar was een dikke laag klapzand op gestrooid. Wat zijn ze "Die-Hards",of schrijf je het zo :"Dy-Hards"?, toch doorlopen in een flink tempo.  We zullen wel een keer zien waarvoor al dat zand nodig is. En toen was er koffie bij Michael en Dinie, heerlijk in de tuin in de zon. A.s. donderdag wordt er niet gelopen, want Jannie heeft zich afgemeld en Michael en Dinie gaan 2 weekjes naar de zon (ergens in Frankrijk). Ze zijn het wisselvallige weer, alle regen en grijsheid zo zat. De medicijnen van Dinie slaan eindelijk een beetje aan, dus op naar de zon. Als het niet lukt zijn we ook zo weer thuis. Vandaar geen wandeling op donderdag 21 juni, trouwens ook geen correspondente.
De niet lopende vanuit huis correspondente, Dinie

28 juni
Jan was weer terug van vakantie dus was het vandaag weer Nordic walken. Gerrit-Rita en Jannie waren er ook. We kozen voor Dalfsen de Bellingeweer. Het was heerlijk weer en behoorlijk warm. Lekker gelopen en veel gekletst. Koffie gedronken bij de bakker waar lekker buiten hebben gezeten. Jan trakteerde op tompouce want hij was jarig vandaag. Dit was het dan weer. Jan 


TERUG NAAR HET BEGIN VAN DE PAGINA