HOME | LOCATIES | WANDELINGEN | NIEUWS
WANDELINGEN MAART 2012
donderdag 1: Dalfsen
dinsdag 6: Nieuw Rande
donderdag 8: Dalfsen
dinsdag 13: Hattem
donderdag 15: Zwolle
dinsdag 20: Zwolle
donderdag 22: Epe
dinsdag 27: Dalfsen
donderdag 29: Hattem
1 maart
HOERA !!!  Dini liep weer mee na meer dan een jaar niet gelopen te hebben. Ze bracht MichaŽl mee. De anderen waren Rob-Joke-Jannie-Rita en Jan. We gingen op weg naar het Starrenbos. Het was droog en niet koud. We hebben weer lekker gekletst onderweg en heerlijk gelopen. Koffie hebben we weer bij de bakker in Dalfsen gedronken. We hopen dat Lia en Ria ook weer gauw mee lopen. Goed weekend. Jan

6 maart
We waren met z'n zessen t.w. Gerrit-MichaŽl-Rob-Rita-Joke en Jan. Na wat gedoe over het vervoer zei Gerrit 'we kunnen met z'n allen bij mij in de auto'.  Dus lopend naar het huis van Gerrit. Hij stelde Nieuw Rande voor en iedereen stemde daar mee in. In de auto werd al volop gekletst dus dat beloofde wat. Welliswaar gestart bij Nieuw Rande kwamen we onderweg langs Oud Rande:

Het was wat fris en de zon stond op doorbreken.

We hebben heerlijk gelopen en weer veel gekletst.
Koffie hebben we gedronken in Wijhe bij de molen
waar Joke nog niet was geweest.


Al met al een gezellige morgen.  Jan

8 maart
We hadden vandaag goede vooruitzichten: het zou mooi weer worden en droog blijven.  Afgelopen dinsdag werd tijdens de wandeling gesproken over de Ossenstal, toen werd voorgesteld om daar eventueel donderdag naar toe te gaan. Zo kon het gebeuren dat er vanmorgen op de vraag "waar gaan we naar toe?" De Ossenstal werd voorgesteld. Rob, Rita en Jan zaten al in de auto, Michael Thea en Dinie in de andere auto. Joke stond nog buiten en fungeerde als tussenpersoon, omdat Dinie en Michael naar het Sterrenbos wilden. Om moeilijkheden te voorkomen was dus extra overleg nodig. Rob zei: we zijn vorige week op donderdag al naar het Sterrenbos geweest. Dinie hield toen vol dat zij vorige week weer voor de eerste keer mee had gelopen en dat was beslist niet in het Sterrenbos. (zoals iedereen op de site kan lezen bij 1 maart is dit een vergissing van Dinie, maar ja het was ook haar eerste keer na lange tijd).
Michael en ik hebben een nieuwe route en die hebben we nog niet gelopen, zei Dinie om haar standpunt kracht bij te zetten.
Om een lang verhaal kort te maken: We hebben een mooie nieuwe route gelopen, maar wel in het Sterrenbos. Onderweg kwamen we ook langs het bankje van Jan, hij wilde zich wel trots laten fotograferen:

We houden de Ossenstal als bestemming dus nog te goed. Rob

13 maart
Thea-Rita-Joke-Michael-Gerrit en Jan waren vandaag aanwezig. We liepen naar het huis van Gerrit want in de auto van Gerrit kunnen we met zijn zessen. Gerrit mocht de locatie uitzoeken en hij reed naar Hattem. We liepen over de dijk naar Het Veen, waar we wat rond gedwaald hebben want ze hadden er hekken omheen gezet, maar we kwamen er wel weer uit. Het was wat fris maar wel lekker om te lopen. We waren niet de enigen want we zagen meerdere walkers onderweg. Koffie hebben we gedronken op het hoekje waar het lekker warm was, de kachel stond hoog op. Weer over van alles en nog wat gekletst. We hebben weer een heerlijke morgen gehad. Jan

15 maart
Het was prachtig weer vandaag, dus waren Rob-Rita-Michael-Jannie en Jan aanwezig. Joke kwam zich afmelden, ze had last van haar knie. Dini hield vandaag haar verjaardag dus gingen we niet ver uit de buurt. Jannie wilde graag bij de Wytmenerplas en allen stemden daar mee in. Heerlijk gelopen in de zon. Het was nog wel een beetje fris maar dat deerde ons niet. 

 

Bij Dini werden we ontvangen met koffie en gebak, nadat we haar eerst gefeliciteerd hadden. Michael liet zijn boekbinders kunsten zien al lukte dat bij 1 boek niet, hij had dat iets te krap gemaakt.

Maar het andere boek zag er prachtig uit. Kunstig zo iets. Ook hebben we gezellig gebabbeld. Joke en Gerrit kwamen ook nog een bakje koffie halen. Het was weer een gezellig geheel vanmorgen. Jan

20 maart

JOEPIE !!!!!!!  Vandaag liep Ria weer mee na lange tijd. Dini-Joke-Rita-Michael-Rob en Jan waren er vandaag ook bij.
Na overleg liepen we de Oldeneel route. In de tuin van de familie Aalbers zagen we ooievaars op het nest zitten. 
 
We hebben weer heerlijk over van alles en nog wat gekwebbeld. Het was heerlijk zonnig weer al was de wind nog fris. Koffie hebben we gedronken in de Capellestraat bij Jong&Oud waar het weer heerlijk smaakte. Tot donderdag., Jan

22 maart
We gaan in twee auto’s richting Ossenstal. Rob en Jan rijden. Jan in de auto van Jannie, samen met Thea. Rita rijdt met Rob mee. Bij de Ossenstal aangekomen hadden we keus uit verschillende routes. We kozen voor de gele route en hebben heerlijk gewandeld.

 Onderweg  kwamen we een bankje tegen dat in de zon stond. Prinsheerlijk hebben we ons daar even geÔnstalleerd.
Rob heeft dit  op de foto gezet:


Tot onze grote verrassing, kwam aan het einde van de bosweg de Ossenstal weer in zicht.  We hebben heel even buiten gezeten, maar er stond een frisse wind. Daarom zijn we lekker binnen gaan zitten. We hebben heerlijke koffie gedronken en weer heel gezellig gekletst. Het was, zoals altijd, weer heel erg leuk. Joke.

27 maart
Dini-Michael-Thea-Rita-Rob en Jan waren vandaag de walkers.  Besloten werd naar de Horte te gaan omdat het al een poosje niet geregend had. En inderdaad je kon er behoorlijk uit de voeten, geen modderpoel. Lekker gekwebbeld onder het lopen en het was ook nog heerlijk weer. We kwamen langs een bank die boven het water aangelegd was. We keken elkaar aan zo van wie waagt het. Dus Rob deed de stoute schoenen en klom op de bank.

Na de wandeling werd de kilometerstand op de stappentellers vergeleken en toen bleek wat nog nooit eerder was vertoond:

Koffie hebben we gedronken bij de Mol.
Dit was het weer voor vandaag.  Jan
29 maart
Samen met Thea, Jannie, Rita, Ria, Jan, Rob en Joke, gaan we naar Hattem. Verschillende mensen moeten op tijd terug zijn en daarom blijven we wat dichter bij huis.  We wandelen en kletsen dat het een lieve lust is. Van alles en nog wat komt voorbij. Stinseplanten in Staphorst, oppassen op kleinkinderen, onstabiele elektrische fietsen, wat Joke op haar verjaardag voor lekkere hapjes gaat maken, Jan zijn gloednieuwe caravan, en ga zo maar door! Bij de koffie op het hoekje in Hattem hebben we het even over de recreatiedag die we tot nu toe elk jaar hebben gehouden. Jannie en Joke zijn dit jaar aan de beurt en vragen of er voor dit jaar ook belangstelling is voor een uitje, maar de animo blijkt gering. Zo, niet aanwezig te zijn. Wel blijkt iedereen het leuk te vinden om gezamenlijk uit eten te gaan op een nog nader te bepalen datum. Joke zal een mailtje doen over datum en locatie. Al met al was het een hele gezellige wandeling en lekkere koffie.
TERUG NAAR HET BEGIN VAN DE PAGINA