HOME | LOCATIES | WANDELINGEN | NIEUWSWANDELINGEN  APRIL 2017
dinsdag 4:        Lemelerberg
donderdag 6:    Dalfsen
dinsdag 11:       Zwolle, Oldeneel
donderdag 13:  Heerde
dinsdag 18:      Vilsteren
donderdag 20: Wapenveld
dinsdag 25:     Zwolle, Sekdoorn
dinsdag 4:
Rita, Ria, Thea, Dinie, Eugene, Gerrit, Michael en Rob gingen op weg naar de Lemelerberg. Via een (slinger)weg waarlangs Gerrit altijd naar de berg gaat, kwamen wij aan op de Lemelerberg. We klommen gelijk in het begin de 78 meter hoge  berg op. We liepen tussen de heide, loofbos en jeneverbessen in dit grootste natuurterrein van Landschap Overijssel.   Het werd een geaccidenteerde wandeling die voor de meeste van ons lang genoeg bleek. Het was prima weer, dus we kregen het al snel warm. Het was genieten met dat mooie weer.


Koffie hebben we gedronken in Lemelerveld:


donderdag 6:
De bedoeling was Ommen Eerderachterhoek maar Dinie en Rita maakten bezwaar want dan konden ze niet op tijd terug zijn. Toen besloten we naar Dalfsen te gaan en bij Huize Den Berg te lopen, Thea-Ria-Jannie-Eugene-Michael-Rob en Jan waren de andere NWKC’ers. Het was behoorlijk fris vergeleken bij afgelopen dinsdag, maar onder de wandeling kregen we het toch wel een beetje warm.


Koffie hebben we in Dalfsen bij de bakker genuttigd en ook daar gingen we gewoon door met kwebbelen. Dit was het weer voor deze week. Goed Weekend.  Jan

dinsdag 11:
Omdat Gerrit vandaag zijn verjaardag hield besloten Jannie-Thea-Dinie-Ria-Gerrit-Rob-Eugene-Michael en Jan om de Oldeneel te wandelen. Het was aardig weer dus goed om te lopen. Op het laatst kregen we het zelfs wat warm. Zoals gezegd gingen we koffie drinken bij Wilma en Gerrit. Ook daar werd er weer veel gekletst over van alles en nog wat. Het gebak was lekker en de koffie ook. Wilma liet wat foto's zie op haar tablet/facebook waar 1 foto door een ander was veranderd wat het plaatje er niet mooier op maakte maar de man die dat had gedaan vond van wel, nou wij niet. De morgen was zo weer voorbij.  Jan


donderdag 13:
Omdat het al een paar keer mis was gegaan besloten Thea, Rita, Jannie, Eugene en Jan naar de schaapskooi in Heerde te gaan. Sommigen hadden de dikke jas weer aan want het was koud vandaag. Zo gezegd zo gedaan. We zagen een bruidspaar om foto's te maken, nou de bruid had het zeker niet warm. De krentenbloesem stond in bloei , prachtig allemaal. Ook kregen we nog een bui regen op onze test.
Koffie hebben we gedronken in Heerde bij de vlaaienman waar het lekker druk was. Al met al een geslaagde morgen. Jan
dinsdag 18:
Jannie-Thea-Dinie-Ria-Gerrit-Michael-Eugene-Jan en Rob nog net op tijd besloten naar Vilsteren te gaan. De zon scheen maar het was koud want het had gevroren afgelopen nacht. Bij speeltuin Madrid bleek de weg afgesloten te zijn dus hier de auto geparkeerd bij de speeltuin en op een bord gekeken naar een route. Het werd de paarse Die bleek 5.6 km te zijn. Dus op pad. Na een heel lang zandpad gelopen te hebben vroegen een paar zich af lopen we wel goed. De mannen met de mobilioos zeiden dat we goed liepen, maar ja we gingen wel steeds verder van de auto af en wat we al gelopen hadden was rond de 4 km. Maar goed we liepen door en op een gegeven moment stond een los paaltje verkeerd dus verwarring al om.

 Het kwam allemaal goed maar de afstand die we gelopen hebben was ongeveer tussen de 7.8 en 8.8 km, dus een hele tippel vandaag. Blauw hierboven hebben we gelopen, maar bij het uitgaan van het Willibrordusbos zijn wij rechtsaf geslagen omdat Rob dacht zeker te weten dat dit de goede richting was. We hadden daar echter toch links af moeten slaan, die hierboven aangegeven rode route. De wandeling had dan bijna zeker nog langer geweest. Koffie hebben we gedronken bij speeltuin Madrid omdat er voor Dalfsen geen tijd meer was. Het was een mooie wandelmorgen.  Jan/Rob

donderdag 20:
De dames(Thea-Ria-Jannie) en de heren ( Eugene-Rob-Jan) besloten naar Wapenveld Petrea te gaan. We waren daar al een poosje niet geweest. De rode route was wat verlegd maar de afstand was ongeveer gelijk. Het weer was goed en omdat we in het bos liepen was de wind ook niet zo koud. We hebben het over van alles en nog wat gehad onderweg.


Koffie hebben we gedronken in Hattem bij het zilveren schaap. Heel gezellig allemaal. Goed weekend.  Jan

dinsdag 25:
Thea-Rita-Ria-Eugene-Rob-Gerrit en Jan besloten de Sekdoornroute te lopen want Joke vierde haar verjaardag vandaag. De voorspellingen waren niet best maar het was droog en de zon scheen. De wind was wel koud. Lekker gekwebbeld onderweg met elkaar. In de buurt van Zandhove werd het donker in de lucht en het begon te spetteren.

We hebben even geschuild in de hal van Zandhove. Toen het droog werd zijn we verder gegaan maar vlak bij huis begon het weer te regenen. Zoals gezegd hebben we koffie gedronken bij Joke en Rob. Wilma en Amelie waren er al. We lieten ons de koffie en het gebak goed smaken. Ook werd er weer volop gekletst met elkaar. De morgen was zo om.  Jan

TERUG NAAR HET BEGIN VAN DE PAGINA