HOME | LOCATIES | WANDELINGEN | NIEUWS

RECREATIEDAG N.W.K.C.
woensdag 23 juli 2008

Dit jaar hadden Ria en Rita op zich genomen onze recreatieve dag te organiseren en het is hen gelukt het hele programma geheim te houden. Vlak van te voren kregen we een door Rita uitgereikt summier overzicht van het programma dat bestond uit een creatief, sportief, cultureel en tot slot een culinair gedeelte.  Woensdag 23 juli was het dan zover.

 

We moesten om half tien met de fiets bij Ria zijn voor het eerste gedeelte. Ria heette ons allemaal hartelijk welkom en zei dat we gingen beginnen met tafelvoetbal voor de mannen en mens erger je niet voor de vrouwen. Hierop volgde algemeen commentaar en het voorstel het andersom te doen.

 
 
"Grapje"was de reactie en toen verscheen Rita met een rugzakje voor iedereen. De inhoud bestond uit ons prachtige clublied, geseald en dus slijt- en watervast, een knots, een "halsband" te gebruiken om van alles en nog wat aan op te hangen en als klap op de vuurpijl een T-shirt met op de rug de letters NWKC.    

We kregen stiften uitgereikt om de letters mooi in te kleuren, wat we met veel plezier onder het genot van koffie, cake en chocolade gedaan hebben. Er bleek veel creativiteit, netheid en oplossingsgerichtheid in onze groep te zitten. 

  

 


Toen alles af was natuurlijk zeuren om een plaatje omdat we zo ons best gedaan hadden. Die kregen we en ook nog een strijkopdracht om te zorgen dat de letters goed zullen blijven en we het shirt nog in lengte van jaren kunnen dragen. Daarna het grootse moment: het shirt aantrekken en elkaar bewonderen. Jammer genoeg moest Joke hierna aan het werk en ging Lia naar huis, ze had last van haar astma en kon niet fietsen, wat het volgende onderdeel was.

Met z'n tienen gingen we dus op de fiets naar? Wilma werd spontaan onze hoffotograaf.

Het was heerlijk fietsweer, praktisch geen wind en in ons nieuwe shirt was de temperatuur net lekker. Na een poosje gezellig fietsen en kletsen, de eerste stop. 

De plaids werden uitgespreid en we werden getrakteerd op een opkikker bestaande uit kippen- of tomatensoep. Dat was heerlijk. Veel voorbijgangers gingen raden wat de letters NWKC betekenen. Ik ving o.a. op Nederlandse Koninklijke Warhoofden Club.  

 

    

We zongen ons clublied nog een keer en fietsten daarna verder, op naar de culturele verrassing.  Dat was het museum de Fundatie in het kasteel Nijenhuis  in Heino waar de kunstverzameling van Dirk Hannema tentoongesteld wordt. Er zijn ook regelmatig wisselende exposities te zien. Nu was dat werk van Elise van der Linden - Schijnsels van Tijd en Adri Verhoeven - Harde steen en Hollandse lucht. Voor we naar binnen gingen eerst de inwendige mens versterkt door al wandelend ons meegebrachte lunchpakket te verorberen en toen op naar de Kunst.


 

   
We hebben genoten, vooral van het werk van Elise van der Linden, wat intrigerend was. Je bleef kijken.   

Toen iedereen uitgekeken was, terug naar Zwolle. Rita en Ria hadden heel veel moeite en fietswerk verricht om een mooie fietsroute, die ze ook nog konden onthouden, uit te zetten. Op de terugweg waren de suggesties voor alternatieve routes niet van de lucht. Alle suggesties zijn gedeeltelijk gebruikt en er was ook nog een stop 

   met rosé en witte wijn,
 
een foto van al onze ruggenen het zingen van ons clublied

kwamen we weer in Zwolle aan.


Iedereen ging thuis douchen, optutten enz. en toen op naar Urbana voor het laatste gedeelte van het programma. Verzamelen op het terras, lekker in het zonnetje met een wijntje of iets anders. Lia was na wat rust weer opgeknapt en gelukkig weer bij de club. En toen de volgende verrassing, we gingen bowlen.

Dinie hield de telling bij, in het begin onder leiding van Rob.  Aan het eind had ze alle ins en outs door. Met groot enthousiasme werd er gegooid en alle resultaten werden met gejuich beloond. Als de worp tegenviel leefde iedereen mee met de pechvogel. Joke kwam na het werken de spelers helpen aanmoedigen en was er dus gelukkig ook weer bij.
 

  
 

Gerrit was de winnaar op de voet gevolg door Rob. Het was een spannende eindstrijd.  Na al dat fanatieke gooien moest de inwendige mens natuurlijk ook weer versterkt, dus gingen we naar boven voor het diner wat heel goed en gezellig was. We deden de K in onze clubnaam weer eer aan. Heerlijk napraten over deze fantastische dag. 
 

 

 

   
Volgend jaar dus weer.
Voor de organisatie volgend jaar boden Rob en Jan zich aan en voor het jubileumjaar in 2010 Lia en Dinie.
De voortgang is dus verzekerd.

En toen vroeg Gerrit het woord en nodigde ons allemaal uit om op een camping in Hardenberg Wilma's 50 ste verjaardag  samen met hen te komen vieren. We komen allemaal graag, want we zijn gek op feestjes. De datum is na enig overleg (velen van ons doen mee aan de tweede grijze vakantiegolf) op dinsdag 23 september.  Nadat Rob Ria en Rita hartelijk bedankt had voor de organisatie van deze prachtige dag en ze allebei een plantje overhandigde gingen we weer met z'n allen huiswaarts. ©Dinie

TERUG NAAR BEGIN PAGINA