HOME | LOCATIES | WANDELINGEN | NIEUWS
RECREATIEDAG N.W.K.C.
donderdag 6 augustus 2009

Als we aankomen op de parkeerplaats bij Jan, hangt er een brief aan de schutting. De recreatiedag is verplaatst. Wat nu?


Commentaar niet van de lucht. Weet je wat, we gaan maar vast op de hoek staan, dan zijn we verplaatst, toch?

Na een tijdje van onzekerheid komen Jan en Rob aangefietst. Niets aan de hand het was een grapje. De recreatiedag gaat gewoon door. De heren wilden de reacties wel eens peilen van de groep. 

 

We fietsten, maar hebben geen idee waar naar toe. Naar de IJssel lijkt het wel. Bij  De Huppe denken we dat we koffie krijgen, maar De Huppe is dicht, jammer . Op naar de volgende koffieplek. Rita weet waar. We gaan natuurlijk langs de oude school aan de Schellenbergweg, maar nee, daar fietsen we ook voorbij.


We gaan richting het Pontje over de IJssel.

   
      

Eerst drinken we wat. Er lagen behoorlijk wat hondendrollen, het was dus oppassen geblazen. 


  

Daarna de boot op,
die was propvol.


 We gingen in  Hattem naar het Bakkerijmuseum.

 

 

Aan de koffietafel blijkt Gerrit een tatoeage van een “kloek met kuikens”  te hebben op zijn achterwerk. Een  die Ria en Thea , graag, héél erg graag willen zien. Tegen betaling mag het zegt Gerrit. Thea en Ria zijn zo nieuwsgierig dat ze meteen vooruit betalen. Toen er toch een voorstelling zou komen, betaalden ook Lia en Rita een bijdrage. De grapjes vliegen over en weer. 

    
We picknicken gezellig op het kleed aan het water en eten ons meegebrachte brood op, kijken uit voor de wespen en de dropjes worden doorgegeven.

   
We kletsen wat en dan komt het moment suprême: Gerrit laat zijn broek zakken, en wat zien de dames ? Een donkerblauwe onderbroek, geen tatoeage te bekennen. Maar wie weet daaronder?????????


Omdat een foto toch te veel details zou prijsgeven zit onder de foto een kwartierstudie van Gerrit  verstopt.


We gaan weer op de fiets, na een tijdje komt het Anton Pieck Museum in beeld.

 

   
.Het was interessant om kennis te nemen van zijn werk, hij was toch echt een goede vakman, veel van ons waren daar nog nooit geweest. Anton kreeg in de beginperiode veel kritiek, hij deed echter nimmer concessies en bleef romantisch werk maken.
Vanuit Hattem gingen we om 14.00 uur op weg naar de volgende activiteit. In tuin Eekhout worden we getrakteerd op Rosé en rode wijn. 

 

 

 

Na een tijdje lekker in de schaduw gezeten te hebben gaan we naar de rondvaartboten. We liepen de loopplank op en net op dat moment voer onze lege boot weg. Jan begon te schreeuwen maar dat hielp niet. Van onze reservering en aanbetaling bleek op het vertrekpunt niets bekend. Jan had wel de beschikking over een bevestiging van de reservering. Na twintig minuten wachten kwam onze boot weer tevoorschijn. We stapten gelijk in en begonnen aan een prachtige rondvaart. Een heel andere kijk op Zwolle dan je gewend bent. De schipper vertelde ons dingen over Zwolle , die ook voor sommige Zwollenaren  nieuw waren.Het lekkere windje op het water zorgde voor wat verkoeling want het was behoorlijk warm op onze recreatiedag.Iedereen fietste voldaan naar huis om zich om te kleden voor het diner in de Handschoen.
 
Het smaakte weer als vanouds, we hebben genoten.tot slot namen de organisatoren van volgend jaar het woord en zij beloofden ons..................


 We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag. Joke/Jannaar het begin van deze pagina