HOME | LOCATIES | WANDELINGEN | NIEUWS
WANDELINGEN AUGUSTUS 2006:
dinsdag 1 augustus: Heerde, Groot Stokkert
woensdag 2 augustus: Dalfsen, Zeven Heuvelen
dinsdag 8 augustus: Heerde, Tonnenbergroute
woensdag 9 augustus: Ommen, ArriŽnkoeland
dinsdag 15 augustus: Laag-Zuthem, Den Alerdinck
woensdag 16 augustus: Epe, De Renderklippen
dinsdag 22 augustus: Hattem, Vogelensangh
woensdag 23 augustus: Haarle, De Sprengenberg
woensdag 30 augustus: Heerde, Heerderstand
WANDELING OP DINSDAG 1 AUGUSTUS 2006   "HEERDE"

Groot Stokkert was onze bestemming. Op de heenweg wilde MichaŽl nog even langs het station, want hij had daar maandag een wat groot uitgevallen voertuig gezien dat aan de voorkant een beetje op een Eriba leek en dat wilde hij ons laten bewonderen:
   

Jan wist ons veel over de historie te vertellen (klik hier voor dat verhaal). Voor het eerst in ongeveer twee maanden was de temperatuur gezakt tot normale waarden en het spetterde zelfs een beetje. Wij liepen de (wat korte) gele route.
       

Het rook heerlijk in het bos. Wij veronderstelden dat de koffie en het gebak bij Thea ook zo heerlijk zou ruiken en besloten daarom snel terug te gaan naar Zwolle.

 

                 

                 

Ook voor Thea was er natuurlijk een mooi lied gecomponeerd, iedereen zong uitbundig mee:

                 

De fotograaf werd bij de overhandiging van het certificaat door Eugene, dermate emotioneel dat de beelden daarvan helaas te wazig zijn geworden. 

             

De DruÔden nemen een zeer belangrijke plaats in binnen de Keltische samenleving. Het zijn meer priesters: zij treden ook op als rechters en als raadsheren van de Keltische leiders. Zij zijn zeer nauw verbonden met de natuur (men ziet ze vaak afgebeeld samen met een maretak) en baseren hun raadgevingen en voorspellingen voornamelijk op (voor-)tekens uit de natuur en de kosmos. Thea wordt daarom onze DruÔda. Thea kreeg niet alleen een certificaat maar ook nog een kaart:

                     
WANDELING OP WOENSDAG 2 AUGUSTUS 2006   "DALFSEN"

Omdat het water de vorige dag met bakken naar beneden kwam, leek het ons raadzaam om hoog en droog te lopen. De zeven heuvelenroute was daarvoor zeer geschikt. Bij vertrek in het bos ontstond er enige discussie over het wel of niet meenemen van de regenkleding. Enkele van ons vertrouwden erop dat het droog zou blijven, een paar namen de rugzak en Lia had haar bal mee:

 

We waren nog maar net op weg of Jan (die voorop liep) draaide zich om en zei tegen Lia "aan die bal van jou kan ik niet tippen". Daarmee was de toon voor de verdere wandeling gezet en er werd dan ook voortdurend gelachen. Veel onderwerpen die zich niet lenen om hier te herhalen passeerden de revue. Om een tipje van de sluier op te lichten: ťťn van de dames begon over een vingercondoom en kreeg van verschillende kanten (ook weer van de dames) bijval. Lia gaf toen aan dat zij daarvoor samen met Eugene naar een speciale shop gingen en dat ze daarvoor een pasje hadden. Om misverstanden te voorkomen legde Ria toen uit dat haar grootmoeder die al gebruikte bij het aardappelen schillen: dan kreeg je niet zulke smerige vingers. Onder andere op dat moment maakte het lachen ons het verder lopen onmogelijk. Dat was overigens niet de enige keer, kortom we hebben zeer veel gelachen. 

Hoewel de foto hieronder doet vermoeden dat Lia geen enkele last van haar bal:

 

liet ze hem kort voor het einde toch nog vallen. …en van de mannen zei toen: dat zal ons nooit overkomen. Daarna waren we echt aan koffie toe, Het Station in Dalfsen was dichtbij.


WANDELING OP DINSDAG 8 AUGUSTUS 2006   "HEERDE"

Op speciaal verzoek van Joke lopen we vandaag de Tonnenbergroute. De hei staat nog wel niet in bloei (een heel klein beetje) maar toch is het er lekker lopen. Lia was er vandaag niet bij dus Jan constateerde dat er veel minder gelachen werd dan vorige week. Eugene had wel een extra bal mee maar hij droeg deze wijselijk op zijn rug en dat gaf geen enkele aanleiding tot opmerkingen. Na ons eerste rondje hadden Jannie en Joke het wel gezien en zij zouden op ons wachten bij de auto's. De rest liep nog een extra stuk om aan de kilometers te komen. Bij onze terugkomst waren Jannie en Joke zoek. Roepen en claxonneren hielp niet. Na een paar minuten kwamen ook zij toch uit het bos.
Voor de koffie gingen wij naar de Koekeloere in Heerde. Toen wij uitstapten vroeg Joke: zien jullie niets aan Rob? Al snel had Dinie het toen wel door.
Voor Ria, Trees, Karin, Lia, Thea en Gerrit zie hieronder:

                     


Nu Eugene nog!!


WANDELING OP DINSDAG 15 AUGUSTUS 2006   "DEN ALERDINCK"

Het landgoed Den Alerdinck is onze top locatie wanneer de regen ons parten speelt. Het regende niet zo hard dat thuisblijven een optie was. De eerste 10 minuten viel er nog wel wat water, maar al snel werd het droog. Koffiedrinken in Heino leverde ons een nieuw adres op. Heel erg leuk en ook lekkere koffie. Niemand had een camera bij zich, dus de foto komt later. Ook de new look van Trees moet daarom nog even wachten. Ze viert haar verjaardag overigens volgende week dinsdag 22 augustus en het is inmiddels een gewoonte dat we daarvan enkele foto's op de site plaatsen.

WANDELING OP WOENSDAG 16 AUGUSTUS 2006   "EPE"

Eugene wilde graag naar de Renderklippen. Toen wij de auto parkeerden bij de Schaapskooi zei Eugene dit is niet wat ik bedoelde, dit zijn de Dellen. Omdat het al weer twee maanden geleden was dat wij hier hadden gelopen, stemde hij er wel mee in dat wij gewoon van start gingen.

       

Wij genoten van de stilte en het fraaie landschap. De kleur zou pas komen als de ochtendmist verder optrok.

       

       
       

De temperatuur was weer prima en al snel kregen wij het warm en begonnen sommigen al te zweten. We liepen de vaste route langs het pluizenmeertje en het hertenkamp. Geen wilde zweinen dit keer. Halverwege de wandeling bleek dat wij toch op de Renderklippen liepen, door ons ook wel de Dellen genoemd:
       

Op de heuveltjes stond het eerste bankje en daar werd door Rita en Joke direct gebruik van gemaakt.

         

Het eind van de wandeling was bijna in zicht en daarom duurde hun stop slechts enkele minuten. De koffie in het nieuwe adresje "de herbouwde De Ossenstal" lonkte.

         

Het dak van de Ossenstal is nu nog kaal, maar de heide en vetplanten zullen er in de toekomst welig tieren. Het is al weer de vierde Ossenstal, de laatste is in 2003 door brand verwoest. De eerste ossenstal werd in 1937 opgetrokken als stal voor de ossen waarmee de heidvelden in het Eperholt werden geploegd. Tien jaar later kreeg het gebouwtje een horecafunctie. Zo omstreeks 1960 was dit uitgegroeid tot een theeschenkerij annex pannenkoekenrestaurant, dat in 1981 ook door brand werd verwoest. Het huidige gebouw is schots en scheef, speels en voegt zich daarmee goed in de uitbundige natuur. Duurzaam in al zijn facetten: zomerse warmte wordt opgeslagen in enorme vaten die in de grond zijn verzonken, om in de winter gebruikt te worden voor de verwarming van het gebouw. Er wordt geen gebruikt gemaakt van gas of dieselolie, het draait puur op elektriciteit. Jan kon de verleiding weerstaan om in de fraaie speeltuin de speeltoestellen te proberen. Dat kon niet gezegd worden van:
         

WANDELING OP DINSDAG 22 AUGUSTUS 2006   "VOGELENSANGH"

We gingen met een kleine groep op weg naar Vogelensangh, tussen Hattem en Wezep. Na regen kwam zonneschijn en we liepen de blauwe route. We kwamen op enkele meters langs de Schotse Hooglanders die daar rondliepen. 
            

Ria vertelde een leuk verhaal van een parkeerplaats in Hoogeveen maar of dat hier voor herhaling vatbaar is? (vraag haar er maar persoonlijk naar). Na de wandeling gingen we richting Trees die haar verjaardag vierde. 
   

  Trees liet ons haar nieuwe bril zien:

  Toen kon Joke niet achter blijven:


Ook voor Trees was weer lied gecomponeerd:

             
  
             

                

Trees ontvangt haar certificaat waarmee zij officieel tot "Verhalen Vertelster" tot de groep is gebombardeerd:

   

     

De kaart voor Trees:

         

Na afloop namen we afscheid van Joke en Rob want die gaan op vakantie. We wensen hun veel mooi weer toe.


WANDELING OP WOENSDAG 23 AUGUSTUS 2006   "HAARLE"

We vertrokken met z’n vijven richting Haarle Sprengenberg waar we in April voor het laatst gelopen hadden. Onderweg was de stemming al opperbest en af en toe steeg deze tot grote hoogte,dat het peil wat daalde was niet van belang want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Tijdens de heel mooie wandeling was de stemming ook van hoog niveau, zo hoog zelfs, dat Lia even moest uitrusten want het vergde toch wel veel van haar conditie. Ook kwamen we verschillende paddestoelen tegen. Na zo’n 6 kilometer waren we weer terug bij de parkeerplaats en gingen op weg naar onze nieuwe koffielocatie in Heino: het Kitchen Cafe waar we heerlijke koffie met een wafel genuttigd hebben. Jan vertelde op de terugweg dat hij ergens gelezen had (naar aanleiding van onze transpiratiegeur) dat als je iemand heel aardig vindt je geur bij elkaar past en je het dan goed met elkaar kunt vinden en misschien wel samen door het leven wilt, nou het commentaar was niet van de 
lucht. Lia zat gelijk aan Jan te snuffelen en zei oh dat zit hier wel goed ! Nou ja volgende keer doet Jan body lotion op, we zien wel.

WANDELING OP WOENSDAG 30 AUGUSTUS 2006   "HEERDE"

Voor we weggingen hebben we even gewacht op de dikke bui die naar beneden kwam. We waren met z’n vijven te weten: Eugene-Thea (weer terug van vakantie ) Rita - Ria en Jan. Eugene stelde voor naar het Heerderstrand te gaan omdat we daar al een tijdje niet gelopen hadden en iedereen was het daar mee eens. 
                 

Eugene nam de oude weg naar Wezep, dat vonden de dames wel leuk want de snelweg hadden al ze zo vaak gezien werd er gezegd. Bij het Heerderstrand was geen mens te bekennen dus was het lekker rustig en ook DROOG!!
Na een zeer mooie wandeling zijn we na afloop naar de Koekeloere gegaan, waar Thea een leuk verhaal vertelde. Het verhaal kwam hierop neer dat kennissen van haar in Frankrijk een huisje hadden gehuurd en zij vertelden er heel warm weer te hebben gehad maar elke nacht regen. Wat bleek achter af, de tuin had een automatische sproei installatie en die deed het alleen ‘s nachts en dat hadden zij voor regen versleten.  

NAAR BOVEN