HOME | LOCATIES | WANDELINGEN | NIEUWS
WANDELINGEN FEBRUARI 2007:
dinsdag 6 februari: Heerde, Tonnenbergroute
woensdag 7 februari: Olst, De Haere
dinsdag 13 februari: Nunspeet
woensdag 14 februari: Den Alerdinck
dinsdag 20 februari: Dalfsen, De Horte
woensdag 21 februari: Nunspeet, Hendriksbosch
dinsdag  27 februari: Dalfsen, 7 heuvelen
woensdag 28 februari:  Wapenveld, Petrea
WANDELING OP DINSDAG 6 FEBRUARI 2007: HEERDE

Na enig overleg besloten we naar de Tonnenberg te gaan. Dat is een tocht met heuvels en heidevelden en bos. Een favoriete route van velen van ons.
Bijkomend voordeel, veel open terrein, dus zon, want die scheen. Het was heerlijk weer. De tocht er naar toe verliep met wat file probleempjes. Een aanrijding tussen twee vrachtauto's op het verkeersplein veroorzaakte in de kortste keren een file. We waren Eugene op een gegeven moment kwijt, maar die had een alternatieve route om op de autoweg te komen gevolgd. Wij met Jan kwamen iets later op de plaats van bestemming aan. En toen wandelen. Het was heerlijk zonnig windstil weer. De rijp op de heide was al gesmolten, maar in de schaduw lag nog witte rijp en dat was prachtig om te zien. De vele trappen zijn goed voor onze conditie. Lia en Dinie hoopten bij een gegraven gat boven op een heuvel Bugs Bunny te zien, maar dat gebeurde niet.
Jan dacht dat het een door een hond gegraven gat was en dan kun je lang wachten. Dat deden we niet, dus op naar de volgende heuvel. Hij fotografeerde onderweg ook nog een stukje huisvlijt: 
 We waren toch weer snel terug bij de auto's en jawel hoor, als altijd verschil in  afstand volgens de verschillende stappentellers .Om de gemiddelde snelheid op peil te  houden kiezen we met algemene stemmen de meest gunstige. Voor de koffie naar de  gezellige Koekeloere in Heerde en jawel, weer zat Jan in de probleemzone. Een vrachtauto  die een container ging laden zat hem in de weg. We konden er nog net langs. Eenmaal  binnen constateerden we dat drie mensen een pleister op hun vinger hadden zitten. Ook  alledrie “huisvlijtig” bezig geweest? Karin die ook weer een keer in de gelegenheid was om  mee te lopen, vertelde heel leuk over de drukkerij waar ze werkt. Dit naar aanleiding van  het kleine krantje (tabloid) dat we vandaag voor het eerst krijgen. Jan had zijn dag niet,  want bij het naar huis gaan miste Jan een weg naar links en dus gingen we via de oude  weg naar Zwolle. We kwamen wat later op de parkeerplaats aan en toen kwam het, vraagt  Michael toch aan Dinie "heb jij Jan de weg gewezen?" Dat was dus niet zo, want dan  waren we misschien wel in Apeldoorn terecht gekomen. © Dinie & Joke

WANDELING OP WOENSDAG 7 FEBRUARI 2007: OLST

We vertrokken met twee auto's naar De Haere, bij Olst. Jan koos op de valreep voor de auto van Rob, samen met Thea en Rita. Dinie dacht omdat hij behoefte had aan een beetje rust. Tijdens de rit genoten we van het uitzicht over de IJssel. Dat was als altijd prachtig. De wandeling was weer genieten van de zon, de berijpte bomen en weilanden, een groep opvliegende gakkende ganzen, het kon niet op.
 
Met Michael voorop liepen we kris kras door het gebied. Ook door een gedeelte met toch wel veel omgewaaide bomen. Eentje met een afgewaaide zijtak was volgens ons van binnenuit aangetast, het leek een beetje verrot. Dat kon je heel mooi zien. Er was zelfs een bruggetje ingestort door een omgevallen boom, dus gingen we maar rechtdoor.
 
Op dat pad zagen we aantal militairen aan het werk bij het noodhospitaal van de IJssellinie. Ze deden wat restauratiewerkzaamheden. Ze vroegen ons of we de ski's vergeten waren. Ze hadden nog nooit van Nordic Walking gehoord, dus hielden we een PR praatje over Nordic Walking. De soldaten waren onder de indruk en toen kwam Ria als klap op de vuurpijl tot grote hilariteit van allemaal met de opmerking, dit is de voorloper van de rollator.  
We hebben koffiegedronken bij de Sallandse Kamer te Wijhe. De waard wenste ons nog een welgemeend gelukkig nieuwjaar. Ook daar lol, we wisten veel woorden die op Nederlands lijken maar in een vreemde taal een heel andere betekenis hebben. Bij het serveren van de koffie meldde de waard dat hij een nieuw systeem heeft, degene met de blauwe druppelvanger betaalt. Met medewerking van ons allen heeft Jan, hij was de pineut, aan die nieuwe regel voldaan.  © Dinie  

WANDELING OP DINSDAG 13 FEBRUARI 2007: NUNSPEET

De weersverwachting was niet al te best maar dapper gingen op weg naar Nunspeet. MichaŽl en Rob dachten onder de bomen lopen we wel droog. Eugene en Lia hadden zich ziek gemeld dus van deze kant beterschap gewenst. Rita liep ook weer mee op dinsdag, haar andere verplichtingen waren voorbij. Onderweg regende het behoorlijk, daarom hadden de meeste de capuchon te voorschijn gehaald. Op de plek van aankomst was het zowaar droog!!. Dat viel mee, daar het bladerdek van de bomen nu ook niet je van het was. Veel omgewaaide bomen. De wandeling was maar 4 kilometer.  Jannie wilde eigenlijk aan de koffie, maar de anderen vonden dit toch wel wat weinig. Na stemming gingen we voor de volgende 2 kilometer.
Onderweg veel gekletst met veel slap geouwehoer en kwinkslagen, kortom het was weer heel gezellig. Na afloop koffie gedronken in ‘t Harde bij de cafetaria die lekkere koffie had. Jammer dat Thea er niet bij was want Jannie lustte eigenlijk wel twee koekjes, maar ja
Thea loopt alleen op de woensdag. Jan had vandaag zijn dag wel want alles ging van een leien dakje. MichaŽl werd op de terugweg op de IJselallee zowat van de weg gesneden door een grote auto, ik hoorde hem al toeteren en mopperen. Het helpt echt niets, ze doen het zo weer.
Nu dat was het dan voor deze keer.  © Jan  

WANDELING OP WOENSDAG 14 FEBRUARI 2007: DEN ALERDINCK

De weersvoorspellingen willen nog wel eens verschillen per zender. De publieke zenders meestal ietsje slechter dan de commerciŽlen. TV Oost veelal aardig goed. Voor vandaag was de voorspelling van allemaal bar en boos: de hele dag regen (en behoorlijk). Toen wij vanmorgen opstonden spetterde het wel iets maar verder viel het alleszins mee. Omdat wij er rekening mee hielden dat het alsnog met bakken uit de hemel zou vallen, besloten wij voor onze droge bestemming Den Alerdinck te kiezen. Het bleek allemaal reuze mee te vallen. Het koffiedrinken in Heino bij het Kitchen Cafť was weer als vanouds. © Rob

WANDELING OP DINSDAG 20 FEBRUARI 2007: DE HORTE

We passen met z'n vijven nŤt in de auto van MichaŽl en Dinie. Jan (onze pantoffelheld) gaat helaas niet mee, omdat hij zijn teen vreselijk gestoten heeft, dat hij niet kan lopen. Hij heeft nog overwogen om op pantoffels te gaan....., maar nee, toch maar niet. We lopen op De Horte, waar we van alles ontdekken. Een boom op een heuveltje, die in de storm als een lucifershoutje is afgeknakt. In zijn val heeft hij ook nog flink wat andere bomen beschadigd. Dinie ziet een echte 'beverdam', die door spelende kinderen is gemaakt. We verzinnen verder, dat we eigenlijk wel iets lekkers of energierijks voor onderweg bij ons dienen te hebben. Dit om allerlei energie-dipjes het hoofd te kunnen bieden. Op weg naar de koffie, blijkt dat MichaŽl tÚch wel onder de indruk is van zÚveel vrouwelijk schoon in de auto. Hij koerst rechtstreeks op Zwolle aan en als we door hebben dat we zÚ geen koffie zullen krijgen volgt er protest. Dan gaan we bij ons, zegt Dinie. Nee,zeggen wij, we zijn morgen al bij jou. Bij Joke staat het aanrecht nog vol vaat, dat doen we dus ook niet. En dan bedenken we, dat we wel koffie kunnen drinken bij bakker Elderkamp in Zwolle-Zuid. En dat doen we dus, en drinken heerlijke koffie, vergezeld van een heel lekker koekje.
© Joke

WANDELING OP WOENSDAG 21 FEBRUARI 2007: NUNSPEET

Laat ik beginnen me te richtte tot mijn Burgers, Boeren en Buitenlui van vandaag. Om over deze wandeling en het feest vandaag te verhalen. Op deze dag repten we ons op aanraden van  poorter MichaŽl de A.O.W.’er naar
het mooie Hendriksbosch in Nunspeet. Daar waar Nordic Vrouwe haar domein heeft. Het zanderige , bosrijke woud was door de storm geteisterd. Diepe treurnis deed haar dat. Haar prachtige berg stond er gelukkig nog, maar helaas haar onderdaan Eugene durfde hem niet te bestijgen.

(dit in tegenstelling tot de A.O.W'er)
       
         
Dit deed haar pijn in het hart. Zij zeeg daarom neer op een bankje van de Koning, met een pracht boompje dat er noch stond. Na deze dwalingen is zij wel te moede naar haar kasteel wedergekeerd. Om haar plicht te vervullen.
         
Poorter MichaŽl werd tot ridder geslagen vandaag. Bij deze gelegenheid zaten alle leden van haar gevolg aan ,aan het banket. Haar page Eugene voerde haar opdracht uit om MichaŽl tot ridder te slaan d.m.v. een Proclamatie en een Nordic Pole stok. Hem werd een eeuwige toelage verstrekt, zodat hij zijn gemalin eindelijk zal kunnen onderhouden. Ook kreeg hij vast een mobiliteitstoeslag aangeboden , om in bozen tijden tot steun van zijn gemalin te kunnen zijn. Vele van mijn domeinhelden hebben gevraagd om iets te vertellen over het voorafgaande plezier.
Het enige wat ik u kan vertellen ,dat er met vrouwe Ria en tijdens een mooie bokaal Almagnac besprekingen gevoerd  zijn over het hoofddeksel en de cape waarmee de page getooid zal worden. Verder kan deze vrouwe u geen deelgenoot maken van de voorpret. Daar zij dit liever in haar eigen boezem sluit. © Nordic vrouwe Lia
Klik hier voor een verslag van het slaan tot ridder van MichaŽl,

WANDELING OP DINSDAG 27 FEBRUARI 2007: DALFSEN

We wandelen bij Dalfsen. MichaŽl had wat moeite met parkeren:

 

  Dinie is ondanks haar geopereerde pink aanwezig. Stoer hoor!! We lopen over zeven heuvelen, wel lastig voor Dinie’s zere hand maar ze houdt zich prima.
Aan het begin is er nog enige discussie over het gebruik van de rolator van MichaŽl. Hij besluit hem op de heuvelen niet te gebruiken. We lopen en kletsen wat en voor we het in de gaten hebben zitten we in Dalfsen aan de koffie. Natuurlijk met een lekker koekje erbij. Zelfs voor Lia! Die is een beetje bezorgd over Eugene. Hij past op de kleine, maar die is nog heel speels en knaagt nog overal op. Juist daarom denkt Lia
“Als dat maar goed gaat” We zullen het morgen horen. © Joke

  


WANDELING OP WOENSDAG 28 FEBRUARI 2007: WAPENVELD

Donkere wolken pakten zich samen om 9.00 maar om kwart over negen was het droog, dus gingen we op weg naar WAPENVELD. “PETREA”, waar we al en tijdje niet gelopen hadden. Dinie was er niet omdat ze last heeft van haar hand en Eugene en Lia waren oppas voor de hond die ze dit weekend opgehaald hadden. Dinie had MichaŽl de boodschap meegegeven: zeg maar tegen Jan dat hij vandaag een rustige dag heeft, niet veel geklets. Nou Dinie we hebben je wel gemist hoor en zo rustig is het nou ook weer niet, want we kletsen allemaal wel veel onderweg. Tijdens de wandeling hebben we wel behoorlijk wat regen gehad. Thea liep ook weer mee. Haar rug was wel gevoelig maar onder het lopen had ze er weinig last van. Na de wandeling hebben we ons weer laten verwennen in Hattem bij STROGETT, koffie en een glaasje likeur met slagroom. Toen we weer buiten kwamen was het droog maar we hadden het door de natte jassen het toch wel een beetje koud. Snel naar huis en onder de douche. © Jan


NAAR BOVEN