HOME | LOCATIES | WANDELINGEN | NIEUWS
WANDELINGEN JANUARI 2007:
wandeling dinsdag 2  januari: Wapenveld, Groot Stokkert
wandeling woensdag 3 januari: Hattem, de Leemcule
wandeling dinsdag 9 janauri: Lemelerveld, Archemerberg/Lemelerberg
wandeling woensdag 10 januari: Heerde, Zwolse Bos
wandelingen dinsdag 16 januari: Vilsteren en Staphorst
wandeling woensdag 17 januari: Ommen, Sahara
wandeling dinsdag 23 januari: Heerde, De Dellen
wandeling woensdag 24 januari: Staphorst
wandeling dinsdag 30 januari: Lettele (Deventer)
wandeling woensdag 31 januari: Hattem, Vogelensangh
WANDELING OP DINSDAG 2 JANUARI 2007: WAPENVELD

Voor ons vertrek werd op de parkeerplaats driftig gezoend en werden handen geschut en wenste iedereen elkaar het beste voor het nieuwe jaar. Het was een gekakel van jewelste en het koste heel wat moeite om op pad te gaan, terwijl er toch tijdens het wandelen volop gelegenheid was om elkaar bij te praten over de afgelopen feestdagen. Maar na enig aandringen vertrokken wij naar onze bestemming. De parkeerplaats in het Zwolse bos, vlak bij Groot Stokkert, was nog net geen modderpoel. Het beloofde niet veel goeds, maar het viel achteraf erg mee. We hebben het grotendeels droog gehouden en de temperatuur was nog steeds ver boven normaal voor de tijd van het jaar. De koffie bij Groot Stokkert smaakte weer prima. Al met al een goed begin van ons nieuwe wandeljaar. 

WANDELING OP WOENSDAG 3 JANUARI 2007: HATTEM

We zijn met een behoorlijk aantal Nordic Walkers. Wel leuk, want we gaan straks bij Lia en Eugene koffiedrinken, omdat Eugene jarig is geweest. Na een gezellige wandeling door het bos rondom de Leemcule, is het zover.

 

      
We gaan aan de drank en aan de overheerlijke (lekker grote stukken) orselinotaart.
 
Uiteraard zingen we ook voor Eugene een verjaardagslied:
 
Hij krijgt van Rob in functie (Rob doet zijn webmaster-ster om) zijn certificaat uitgereikt:
 

 
Het is een geanimeerde bijeenkomst. Zo geanimeerd dat we ter plekke besluiten dat we later wel met z’n allen in ťťn (grote) “bejaardenvilla” willen wonen.
     
                                 
Als Thea dan ook nog een smakelijk verhaal vertelt, waardoor wij met z’n allen dubbel liggen van het lachen, kun je rustig stellen dat het een zťťr geslaagde ochtend was.  Tot slot nog even de fraaie kerststal van huize DŁrr:
     
© Joke

WANDELING OP DINSDAG 9 JANUARI 2007: LEMELERVELD

Om kwart over negen stonden we klaar om weg te gaan. Maar eerst begroeten wij uitgebreid Gerrit die, na een poos niet gelopen te hebben, weer van de partij was. Na overleg gingen we op weg naar de Lemelerberg. Na aan komst waaiden we zowat weg, zo hard bleek de wind. We begonnen in een straf tempo wat Gerrit al na enkele minuten de uitspraak ontlokte "loop toch niet zo hard, ik moet nog op gang komen". Het moet gezegd worden na enige tijd liep de rest al niet zo snel meer, maar Gerrit ging gewoon door, hij zei ik ben net een diesel, ik moet eerst op gang komen maar daarna dender ik gewoon door. Het was af en toe behoorlijk pittig naar boven lopen met harde de wind tegen. Op het eindpunt zag Jan iets aan de rand van het bos liggen en zei moet je kijken volgens mij ligt daar iemand. En inderdaad het leek net zo. We gaan even kijken zei Rob, zo gezegd zo gedaan.
Lia vond het maar niets en bleef een beetje achter. Bij de plek aan gekomen bleek het een liggend brons beeld te zijn van een kruising tussen een vrouw en een hert. Het lichaam was vrouw op het hoofd had ze een reeŽngewei en aan de benen geen voeten maar hoeven. Heel apart. 
Jammer genoeg had deze keer niemand een fototoestel bij zich. Koffie gedronken in Dalfsen waar we ons heerlijk te buiten zijn gegaan aan gebak en saucijzen broodjes. © Jan  

WANDELING OP WOENSDAG 10 JANUARI 2007: HEERDE

We gingen op weg richting Heerde, Zwolse Bos/de Dellen. Gisteren waren we met z`n zessen nu met z`n achten. Het was droog maar het waaide noch wel behoorlijk hard. We liepen de rode en de helft van de gele route. Gezellig geklets onderweg en toch nog verbaasd gekeken naar de natuur die door de hoge temperatuur een beetje van slag is. We liepen dit keer niet zover omdat onze voorzitter om half ťťn een vergadering had. In Hattem koffie gedronken bij Stoget waar je bij de koffie een glaasje slagroom krijgt met wat likeur er in. Ria was bang dat ze het niet kreeg bij de cappucino een vroeg of ze daar ook een glaasje bij kreeg .Het antwoord was bevestigend maar dat was nog niet goed genoeg want ze wilde wel een DUBBELE portie likeur wat ze prompt ook kreeg. Rita trakteerde nog op de overgebleven chocolaatjes van de kerst, dus het was weer smullen geblazen. Al met al de thuisblijvers hebben deze dagen weer heel wat gemist.(beterschap met je voet Joke, volgens Thea heeft ze een heel goede zalf daarvoor, vraag maar aan Henk). © Jan  

WANDELING OP DINSDAG 16 JANUARI 2007: VILSTEREN EN STAPHORST

We gingen met acht walkers op pad richting Vilsteren. We misten Rob en Joke,maar Rob had vorige week gezegd het is geheel vrijblijvend, dus in principe hoef je niet af te bellen. Jan zat het niet lekker en opperde zal ik ze even bellen? Maar dat vonden de meeste niet nodig dus gingen we op weg. Het was droog terwijl ze regen voorspelt hadden dus alles verliep goed. Na de wandeling op de parkeerplaats aangekomen zei Dinie: MichaŽl heeft een ding dat praat. Ze bedoelde zijn stappenteller maar Lia had dat niet goed begrepen en wat ze toen deed vermeldt ik maar niet, maar we dachten wel wat doet zij daar? In de eerste instantie zouden we koffie drinken in het station van Dalfsen, maar Gerrit kon de chocoladekoffie van vorige maar niet vergeten, dus reden we naar de banketbakker in Dalfsen. We hadden net wat besteld toen we tot onze verbazing Rob en Joke zagen binnenkomen. Wat bleek: toen wij uit de Hemminckmate weg reden kwamen zij net aanlopen. Omdat wij  net (de voor hen) verkeerde kant opreden, misten wij elkaar. Joke bleek wat lang werk te hebben gehad met haar teen. Dat kan ook niet anders weten jullie nog? (die zalf van Thea). Dus eind goed al goed. Zij hadden in het Staphorster bos gelopen. De leesportefeuilles zijn weer uitgewisseld, iedereen heeft weer wat te lezen. © Jan

WANDELING OP WOENSDAG 17 JANUARI 2007: OMMEN

Na wat heen en weer gepraat gaan we naar de Sahara. We lopen uiteraard eerst door het mulle zand. De laatste keer (10 maanden geleden) dat we er geweest zijn, was het winter:


Er lag toen sneeuw en de grond was hard. Dat liep heel wat gemakkelijker dan nu. Vandaag was het ruim 10 graden en liepen wij zonder sjaals en dikke jassen gezellig kletsend door de bossen. Even lekker koffie gedronken bij lunchroom Ekkelenkamp bij de brug in Ommen. En wederom gepraat. Onder andere over de zus van Jan die ernstig ziek in het ziekenhuis ligt. Hopelijk komt daar gauw verbetering in. Jan, wij hopen er het beste van. Ook kreeg Joke een foto die MichaŽl in oktober vorig jaar gemaakt had, van twee Nordic Walkers in de tuin. Zij waren bezig met het maken van een verjaardagslied. Hij maakte deze foto boven uit het slaapkamerraam, terwijl de songwriters van niets wisten. De dames vonden de foto zeer geslaagd. Dat zijn de leuke dingen, nietwaar? De (derde) vaste songwriter ontbreekt op de foto omdat zij nog genoot van het lekkere weer in Frankrijk.

       

Nog lang niet uitgepraat zoeken we de auto's weer op en gaan we voldaan naar huis. © Joke  

WANDELING OP DINSDAG 23 JANUARI 2007: HEERDE

Het bleek dat we deze ochtend met z'n vijven waren, we besloten naar de " Schaapskooi" bij Heerde te gaan. Daar heb je grote heidevelden en kun je er voor kiezen niet door het bos te lopen, Want na de storm van afgelopen donderdag zijn sommige bossen verboden gebied. Onderweg naar onze bestemming zagen we dat de storm inderdaad heel erg huisgehouden had.

     

We hebben heerlijk en weer heel gezellig gelopen rondom de Schaapskooi. De heidevelden waren prachtig berijpt. Heel mooie vergezichten met vele kleuren, wat je in de winter eigenlijk niet verwacht.

     

Ook de bevroren en dus met ijs bedekte plassen pasten prachtig in het winterse plaatje. Het pluizenmeertje, dat was echt een plaatje. Jan heeft veel gefotografeerd, zo veel moois was er te zien. We hebben af en toe toch wel in het bos gelopen, waar vrij veel omgewaaide bomen lagen, soms helemaal over het pad, (voor ons fitte NWKC'ers geen enkel probleem) en soms dwars door het bos.

         

           

Het was een heerlijke wandeling in lekker winters weer. Niet te warm, niet te koud, net goed. Als slot koffiegedronken bij de Koekeloere in Heerde. Toen we ernaar toe liepen had Jannie ineens jeuk op haar been. Onze medicijnvrouw Joke was er niet, maar Jan was een waardige vervanger. Zijn diagnose was: het kunnen ook interne problemen zijn. Een oplossing had hij niet zo een twee drie voorhanden. Aangekomen in de Koekeloere zei Michael dat hij op het podium wilde zitten, dus dat hebben we maar gedaan. De terugreis naar Zwolle verliep voorspoedig en na nog wat kletsen op de parkeerplaats gingen we met een tot morgen huiswaarts.  ©  Dinie  

WANDELING OP WOENSDAG 24 JANUARI 2007: STAPHORST 

Met zijn achten gingen we op weg naar het Staphorsterbos. We volgden de gele paaltjes tegen de normale route in, op advies van Rob (die schitterde door afwezigheid, hij had zich keurig afgemeld). Wat mij opviel was dat hier niet zoveel bomen waren omgewaaid als op de Veluwe, maar daar was het wel beter lopen dan hier. Er was veel bevroren water op het pad en dat hobbelde af en toe behoorlijk. Het was wel wat mistig en dat was vooral mooi als je uit het bos kwam.

     

De zon scheen dan op de hei en het gras. We hebben 6,5 KM gelopen, alleen Eugene en MichaŽl hebben een stuk afgesneden. De totale afstand geldt niet voor hen.

                

Na de wandeling op weg naar Dalfsen, want de warme bakker daar beviel goed. Bij thuiskomst nog even nagebabbeld en ging ieder zijns weegs. Tot volgende week dan maar weer. © Jan 

WANDELING OP DINSDAG 30 JANUARI 2007: LETTELE

 
 MichaŽl en Rob hadden (afgezonderd van de  rest) besloten naar een bestemming vlak bij  Diepenveen te gaan, zij konden op dat moment  niet op de naam van de bestemming komen. Dinie  verkoos de auto van Eugene en Lia boven die van  MichaŽl.
 MichaŽl (met Rob en Jan in de auto) reedt  voorop, Eugene wist immers niet waar we naar  toe gingen. Onderweg naar Diepenveen werd de  bestemming gewijzigd in Lettele. Via diverse  provinciale wegen bereikten we het Oerbos in  Lettele.
 Heerlijk wandelen daar. Veel  omgewaaide  bomen die over onze paden lagen.  Zeer  afwisselende omgeving en lekker rustig.    
 Zowel Eugene als Rob hadden de stappenteller  gewoon in de broekzak laten zitten en dan  werken die apparaten natuurlijk niet goed.  MichaŽl haalde daarom vol trots zijn sprekende  teller van zijn riem. Wat bleek die had slechts
 3 kilometer op de teller. Jan bracht uitkomst,  zijn teller was professioneel bevestigd en gaf  een afstand van 8,3km aan. Toen op naar de  koffie (en snert) in Heeten. Dat smaakte weer  prima, de snert smaakte MichaŽl zo goed, dat  hij besloot ťťn liter mee naar huis te nemen. Op  weg naar huis moesten wij bij Heino wachten  voor een rood stoplicht. Toen dat op groen  sprong, reed Eugene (die nu voorop reed) niet  direct weg, dat ontlokte Jan in de volgauto de  opmerking: Hť Dinie je moet Eugene niet van  zijn werk afhouden.  © Rob  

 

WANDELING OP WOENSDAG 31 JANUARI 2007: HATTEM 

Een niet al te lange wandeling vandaag, want we gaan de verjaardag van Ria vieren. Dichtbij huis dus, een wandeling van ruim 6 kilometer. Bij vertrek lagen de bomen over het pad ons al op te wachten:
     
                                          en ook de Schotse Hooglanders bleven rustig op hun plek:
     
Het was vandaag veel kouder dan gisteren, het voelde echt waterkoud aan. Daarom toch maar snel op naar de koffie met:
     
en tot ieders grote verrassing nog een extra glaasje:
     
     
     Ria is benoemd tot glazenierster:
     
                   
               
       
Al met al een zeer geslaagde morgen.

NAAR BOVEN