HOME | LOCATIES | WANDELINGEN | NIEUWS
WANDELINGEN SEPTEMBER 2006:

dinsdag 5 september: Dalfsen, Sterrebos
woensdag 6 september: Wapenveld, Petrea
dinsdag 12 september: Vilsteren
woensdag 13 september: Epe, De Dellen
dinsdag 19 september: Wythmen, De Horte
woensdag 20 september: De Wijk, Kuierroute
dinsdag 26 september: Heerde, De Tonnenbergroute
woensdag 27 september: Ommen, Sahara


WANDELING OP DINSDAG 5 SEPTEMBER 2006: DALFSEN

We gingen met z'n vieren op weg naar het sterrenbos bij Dalfsen. We liepen deze keer net de andere kant op dan we altijd deden en liepen dus te ver door en kwamen op een ander pad uit. Maar niet getreurd het was wel mooi. Ook kwamen we langs een heideveld in bloei. Thea vroeg op een bepaalt moment zeg jongens we komen hier toch wel weer uit hŤ! Ja zei Jan, die met Rita voorop liep,
aan het eind van dit pad moeten we links en dan zitten we weer op de goede weg. Dit bleek inderdaad te kloppen. De kantine van de camping was nog niet geopend dus gingen we direct naar huis, want Ria en Rita hadden weer andere verplichtingen (kinderopvang).

WANDELING OP WOENSDAG 6 SEPTEMBER 2006: WAPENVELD
Jan en Rita waren de enigen deze keer en zij gingen op pad naar Wapenveld Petrea. Na de rode route gelopen te hebben, wat heerlijk rustig lopen was omdat je eigenlijk niemand zag, zijn we koffie gaan drinken in Hattem. Ook nu waren we vroeg weer terug, hopenlijk lopen er volgende week wat meer mensen mee.

WANDELING OP DINSDAG 12 SEPTEMBER 2006: VILSTEREN
Rita en Ria meldden zich af en Trees was wel weer van de partij. Zo gingen we met z"n drieŽn op weg. De andere twee waren de diehards Jan en Thea. Na overleg gingen we richting Vilsteren omdat Trees al een poosje niet meegelopen had. Zij wilde het langzaam weer opbouwen. Na een klein kwartier lopen begon Trees toch te hinken omdat ze behoorlijk last had van haar knie, dus hebben we maar 4,7 km gelopen. Het was prachtig weer en ondanks Trees haar knie hebben we toch genoten van de natuur. Na de wandeling wilden we wat wat drinken bij de Klomp maar die was gesloten. Thea bood aan bij haar thuis koffie te drinken en dat hebben we gedaan en daarna bracht ze ons netjes thuis. Alsnog bedankt Thea.

WANDELING OP WOENSDAG 13 SEPTEMBER 2006: EPE
We gingen met z"n vieren te weten: Thea-Ria-Jannie en Jan op weg naar de Dellen. We liepen de rode route en een stukje van de gele route. Het was al behoorlijk warm. De heide stond nog steeds in bloei maar er waren ook wel bruine plekken te ontdekken. Helaas het fototoestel  weer in huis laten liggen de volgende keer beter zullen we maar zeggen. Daarna koffie gedronken in Heerde in de Koekeloere.

WANDELING OP DINSDAG 19 SEPTEMBER 2006: WYTHMEN
We gaan lopen bij De Horte. We zijn de auto nog niet uit, of Jan speelt voor Sinterklaas. Eerst valt de stappenteller op de grond. En als die eenmaal op z'n plek zit, dan valt het fototoestel uit zijn zak.  
Als wij later grote dennenappels uit de bomen horen vallen, denken wij het zal toch niet weer Jan zijn die alvast oefent voor 5 december. We wandelden heerlijk, stappen over modder en over prikkeldraad, want ja, je bent zo maar de weg kwijt, niet waar!

 

Als slot drinken we heerlijke koffie in het station van Dalfsen. Hoewel het heerlijk is om met de voltallige club te lopen, heeft  "maar"  met z'n 3-en ook zo zijn charme!

WANDELING OP WOENSDAG 20 SEPTEMBER 2006: DE WIJK
We lopen vandaag de Kuierroute gedeeltelijk langs het grensriviertje De Reest. Maar voordat wij daar aan beginnen wijst Janny ons de plek waar wel 100 ooievaars in het wild te zien zijn. Vlakbij de start van onze wandeling:

 

We zijn vroeg op pad en dat kun je op onderstaande foto goed zien want is nog volop nevelig:

 

Al snel zijn we bij De Reest:

 


De loop van de Reest brengt ons langs verlaten paden en stille weggetjes, naar plekjes waarvan wij het bestaan niet voor mogelijk hadden gehouden.
Het is een prachtige afwisselende wandeling. 
Onderweg zien we de Reest van gedaante wisselen. Onze wandeling volgt de Reest stroomopwaarts. Op de plek waar wij verder het bos ingaan maakte Ria even een foto van de groep:

       


en ook nog ťťn van Jan omdat hij zo mooi TROTS kan kijken:                                          

                       


Vlak voor het einde van onze wandeling zagen wij nog een ooievaar op het nest. Na ruim zeven kilometer was het goed toeven op het terras van het Vosje in IJhorst.

     


WANDELING OP DINSDAG 26 SEPTEMBER 2006: HEERDE
De vakantiegangers
Dinie-MichaŽl en Eugene waren weer aanwezig (Lia was  ziek). Samen met Rita, Joke en Jan zijn we op pad gegaan naar de Tonnenberg (Joke wilde dit graag) om daar te Nordic Walken. Onderweg kregen we behoorlijk wat regen te verduren maar eenmaal op wandellocatie motregende het een beetje. Het tempo lag niet zo hoog wat Jan de opmerking ontlokte van ‘je kunt zien dat ze op vakantie zijn geweest want ze zijn niet vooruit te branden’ wat onmiddellijk effect had: ‘dan ga jij maar voorop’ zei MichaŽl lachend, wat niet gebeurde.

                                                                                                                                                       

Na afloop hebben we koffie gedronken bij de Koekeloere in Heerde.


WANDELING OP WOENSDAG 27 SEPTEMBER 2006: OMMEN
Na ijverig overleg (zie foto) gingen we opweg naar Ommen locatie Sahara.

 

 
De stemming zat er goed in dus dat beloofde wat. En inderdaad bij kasteel Rechteren ging het al fout, Rob ging richting Lemelerveld en Thea (die een eind achter ons reed) ging richting Vilsteren. Dus allebei weer gekeerd zodat Rob weer in de goede richting stond en daar kwam Thea aangereden al zwaaiend en gebarend. Later vroegen wij haar wat ze ons toeriep er kwam uit dat ze al zo’n moeite had gehad met keren en dat moest nu dus ook weer. Maar goed we kwamen toch bij de Sahara aan.

 

 


De wandelaars waren Michael-Rob-Thea-Rita-Dinie-Ria en Jan.

 

Er werd gelopen maar ook gekletst.

 


                     

Bij de parkeerplaats teruggekomen werden we begroet door 32 kinderen van een school uit Bergentheim die op doortocht naar Ommen waren, ze gingen op een 3 daags kamp. Er waren 23 meisjes en 9 jongens uit groep 8.We hebben ze vriendelijk uitgezwaaid. Daarna zijn we naar het oude station van Dalfsen gegaan om koffie te drinken. Van de auto naar het station kreeg MichaŽl blijkbaar een verliefde bui (zie foto)

 

maar hij wilde niets loslaten ook Dinie niet. Toen we onze koffie voorgeschoteld kregen ontlokte dat een kreet bij RITA wat een klein beetje koffie zit er het kopje, waarna de ober haar vlug een voller kopje bracht met de verontschuldiging dat de leverancier net langs was geweest om het apparaat af te stellen en dat de kopjes tegenwoordig groter waren maar de hoeveelheid koffie het zelfde was. Jan zei daarna ik schaam me dood,maar ja het was niet anders. Jan deelde bij huis nog wat druiven uit eigen tuin uit en wenste iedereen een goede week toe.
 

TERUG NAAR BOVEN