HOME | LOCATIESWANDELINGEN | NIEUWS
WANDELINGEN DECEMBER 2007:
dinsdag 4 december: Heerde
woensdag 5 december: Kampen
dinsdag 11 december: Hattem
woensdag 12 december: Heerde
dinsdag  18 december: Ommen
woensdag 19 december: Den Alerdinck

WANDELING OP DINSDAG 4 DECEMBER:
Een rustige dinsdag. We bleken vandaag maar met z’n drieŽn te zijn. MichaŽl, Rita en Rob. Een specificatie van waar alle anderen waren zou dit verhaal te lang maken, dat doen we dus maar niet. MichaŽl reed al een stukje en vroeg toen waar rijden we eigenlijk naar toe, waar gaan we lopen? Dat werd de “Ossenstal”, althans dat was ons plan. Toen we vlak bij de bestemming een weg te vroeg links af gingen kwamen we bij de Dellen uit. We stopten aan het begin van het pad. Daar begon een rode route van 3,5 km. Nadat we die gelopen hadden, hebben we onze wandeling vervolgd met het kabouterpad (in totaal 7 km.). Dat pad hebben we niet helemaal gelopen, dus in totaal kwamen we uit op 9 km. In 1,3/4 uur. Wel lekker fris, maar zeker niet te koud. Een tweetal nieuwe (mooie) routes. Voor herhaling vatbaar. ©Rob

WANDELING OP WOENSDAG 5 DECEMBER:

We zijn op stap gegaan met 5 nwkc’ers. Gerrit en Joke hadden zich ziek gemeld dus de lappenmand is aardig vol. Joke had griep en Gerrit had al een poosje last van de rug, beterschap gewenst van ons. Er was een nieuwe wandellocatie gevonden. Het Wilhelmina bos even voorbij Kampen richting Dronten.

MichaŽl en Rob waren er al eens geweest maar de rest nog niet. Het bleek een bos te zijn waar nabestaanden van kankerpatiŽnten ter nagedachtenis van de overledenen een boom kunnen planten, heel indrukwekkend.

Maar het bos er omheen was ook prachtig al kraakten een bepaalt soort bomen door de wind wel heel erg zodat je soms de gedachten had dat er wat naar beneden kwam.
 
Aan de rand van een veld lag een dood schaap in de sloot die wat was aangevreten zoals ze dat noemen. Na de wandeling koffie gedronken in wegrestaurant  Zalkerbroek tussen Kampen en Zwolle waar Thea onderricht kreeg van Rob over oplaadbare batterijen. Thea keek op van zoveel verschillende soorten met vreemde letters en opschriften. Het was een openbaring, kortom het was weer heel gezellig en tot de volgende week maar weer. ©Jan  

WANDELING OP DINSDAG 11 DECEMBER:
We hadden het plan vandaag te lopen bij de Leemcule. Door een voorsorteerfout van Rob werd het de Wesepse Heide. Het was heerlijk weer. Lekker zonnetje en weinig wind. MichaŽl en Lia liepen voorop en sloegen aan het begin van de wandeling een andere richting in. Heel leuke route, de schotse Hooglanders stonden achter schrikdraad zodat wij er veilig langs konden. Halverwege de wandeling kwamen we de blauwe paaltjes tegen. Dit was dus een voor ons al bekend stukje. Toen Lia zich op enig moment niet helemaal lekker voelde, besloten wij iets vroeger naar huis te gaan. Eugene lag ziek thuis met griep, we hopen dat ze allebei weer snel de oude zijn.
Wij misten vandaag o.m. Diny, Rita en Joke, zij hadden een workshop  fotoboekjes maken. Hier (klik) een impressie van hun activiteiten. Volgende week hebben zij hun tweede ochtend en kunnen wij vermoedelijk genieten van de (eind)resultaten. ©Rob

WANDELING OP WOENSDAG 12 DECEMBER:
We zijn met z'n zevenen en vertrekken met 2 auto's richting Heerderstrand. We hebben onder meer langs de bordjes met letters gelopen en ook nog een nieuw gedeelte. Met een heuvel met rondom vier trappen om boven te komen. Mooie tocht. We drinken koffie bij StrŲget en genieten van het glaasje dat er bij geserveerd wordt. Helemaal tevreden gaan we weer naar huis. ©Joke

WANDELING OP DINSDAG 18 DECEMBER:
We waren met 4 mannen en Trees, maar toen Trees door had dat ze alleen met mannen moest lopen haakte ze af omdat ze dat niet kon bijhouden met die lange mannenbenen dus ging ze weer naar huis. Jammer maar het zij zo. We liepen in de Junner Koelanden bij ArriŽn (Ommen ) waar we voor het laatst op 21 maart gelopen hadden. Jan had zich goed in het hoofd geprent bij km paaltje 22.9 moeten we zijn en inderdaad klopte het. Het was wel fris en de ondergrond was behoorlijk hard maar wel fijn om te lopen. In het bos hadden ze vlak bij de Vecht behoorlijk in het bos gekapt zodat het er heel anders uitzag dan in maart. Na de wandeling bij Jipp koffie gedronken met van alles bij de koffie maar dat zag je weer terug in de prijs die beslist nietlaag was. Eugene zetten ons bij het beginpunt af en ieder ging weer naar huis na deze geslaagde morgen. ©Jan

Hieronder een verslag van Dinie, die samen met Rita en Joke twee Nordic Walking dinsdagen verstek liet gaan voor Scrapbooking.

Via Stichting Welzijn Ouderen Zwolle heb ik in de Riethoek in Zwolle Zuid de cursus scrapbooking gevolgd. Wat is scrapbooking? Dat is een bijzondere en kunstzinnige manier om foto's in te plakken of op andere wijze te verwerken. De cursus werd gegeven door Astrid Krisman, 2x een dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur. 
We mochten kiezen tussen  het maken van een boekje of sterren van kerstachtig karton. Beiden versier je met foto's, gekleurd papier, bewerkt of effen,  kraaltjes, knoopjes, lintjes, plakdingetjes en wat je maar leuk vindt. 
De meeste deelnemers, ook ik, kozen voor het boekje. Dat boekje bestaat uit vierkanten die je meet, snijdt en dan op en bepaalde manier vouwt. Je kunt de aan elkaar geplakt vierkanten dan als een soort harmonica in en uit vouwen. Is het dichtgevouwen dan heb je een heel klein boekje:


en vouw je het uit dan zie je dus vier foto's en versierde vierkantjes en driehoekjes:

Je zorgt er natuurlijk voor dat de kaft, foto's, gekleurd papier en de versieringen mooi bij elkaar passen. Astrid vertelde ons eerst in grote lijnen wat de bedoeling was en daarna kregen we een reader uitgereikt waar de werkvolgorde precies in stond.  Dat was handig, je kunt dan in je eigen tempo werken en eventuele vragen aan Astrid stellen. En, je onthoudt natuurlijk nooit alles precies wat je doet en nu heb je een werkoverzicht wat je steeds weer kunt gebruiken. En toen begon het meten, aftekenen, snijden, knippen, plakken, kortom je bent lekker bezig. Het was ook heel gezellig, zo samen bezig zijn en bij elkaar kijken hoe het wordt en nog eens bespreken wat nu het mooist bij elkaar past. Na twee ochtenden hadden we allemaal verschillende heel persoonlijk boekjes gemaakt.

Ik ga zeker verder met scrapbooking, want ik heb m'n hobby gevonden.  ©Dinie

WANDELING OP WOENSDAG 19 DECEMBER:
Dinie loopt weer mee, Hoera! Weliswaar “op vlakke gronden” maar ze is er weer bij. We lopen bij de Cockshof en een stukje over Den Alerdinck. Het is venijnig koud en Thea heeft grote grijze wanten aangetrokken. Dat geeft natuurlijk met de bandjes van de handvaten wel wat problemen. Om toch warme handen te houden loopt Thea een tijdje met de stokken onder de oksels en de handen met de palmen naar boven voor zich uit. We geven allemaal goede raad. De een zegt: je moet al je vingers in de handschoenen bewegen. De ander zegt:  je moet even goed aan je handen denken, dan worden ze warm. Uiteindelijk loopt Thea weer gewoon met de stokken, met warmen handen, net als wij. Desgevraagd gaat het prima met Dinie. Zonder stokken houdt ze ons goed bij en ze heeft nergens last van. We drinken heerlijke koffie, met een glaasje likeur erbij, ook voor Thea, zonder slagroom en we genieten als vanouds. We besluiten twee januari weer samen te lopen. (zie ook de uitnodiging van Eugene op de nieuwspagina) Gezellige dagen allemaal en tot dan. ©Joke

TERUG NAAR BOVEN