titelbalk
TERUG NAAR WANDELINGEN
WANDELINGEN IN NOVEMBER 2005
DINSDAG 1 NOVEMBER 2005
Omgeving Olst / Deventer: Landgoed Nieuw Rande
Dinie en MichaŽl hadden hier voor ons een mooie nieuwe route uitgezet (ca.6,5 km).
Een niet al te groot landgoed met veel afwisseling: bosjes, struiken en waterpartijen, paddestoelen en mooie herfstkleuren. Goed weer, niet te koud en droog. Zie ook 29 maart 2006.

WOENSDAG 2 NOVEMBER
Omgeving Zwolle:      Landgoed Den Alerdinck
Het was fris en het kon ieder moment gaan regenen. Wij kozen voor deze locatie omdat je veel onder de bomen loopt en dan weinig last hebt van de regen.  Bijna de hele wandeling was het droog.

ZATERDAG 5 NOVEMBER
Zwolle:                Restaurant de Handschoen
Een wel heel korte wandeling. In de rij voor de receptie van Dinie en MichaŽl.  Wat was het gezellig. 

DINSDAG 8 NOVEMBER  
Hattem:   Algemene Veen
Wij raakten Ria en rita op de heenweg kwijt. Zij wisten niet waar wij naar toe gingen en reden een andere weg. Gerrit/Dinie/Janny/Michael/Jan/Thea/Rob en Trees zijn toen maar zonder hen het kleine natuurgebied bij Hattem ingegaan. Ria en Rita hebben (bleek achteraf) bij de Leemkule gelopen.

WOENSDAG 9 NOVEMBER
Deventer:        uiterwaard
Met volop zon en een prima temperatuur hebben wij heerlijk langs de IJssel gelopen.

DINSDAG 15 NOVEMBER
bij Deventer:    landgoed de Haere
Deze route hebben we vorige maand voor het eerst gelopen. Omdat het bijna helemaal onder de bomen is, hebben we vandaag voor deze route gekozen, het regende vrijwel de hele tocht. Geen plensregen maar miezerig.  Er werd wederom diepzinnig gekletst.

WOENSDAG 16 NOVEMBER
Dalfsen:    Huize den Berg
De weersvoorspelling was heftig (onweer windstoten veel stortbuien etc.) wij besloten daarom op de plek van vertrek te beoordelen of lopen wel verantwoord was. Niet iedereen durfde het aan. Maar de echte "die hard's" gingen toch van start. Het werd al snel droog en dat bleef het tot 5 minuten voor het einde van de wandeling. Achteraf dus een prima besluit. Zelfs de zon heeft geschenen. Zie ook 26 april 2006

DINSDAG 22 NOVEMBER
Staphorst:           de Zwarte Dennen
Wij liepen de groene route. Bij het begin was er even discussie of het paaltje groen was van het mos of van de verf. Het bleek het goede paaltje te zijn. Op de paaltjes stonden cijfers, we konden het er niet over eens worden wat de betekenis daarvan was. Na deze mooie wandeling gingen Ria Janny en Rita naar huis en de rest liep nog even de rode route, bij elkaar ruim 9 kilometer. Daarna was er voor enkele van ons te weinig tijd over om koffie te drinken.

WOENSDAG 23 NOVEMBER
Wanneperveen:     de Wieden    het kiersche wijdepad
Na een toeristische route kwamen wij via "Doosje" op de plek van bestemming voor een prachtige route door drassig veen en weidelandschap met water, met veel eenden- soorten, zoals de tafel-, krak- en slobeend. Wij zagen ook nog een enkele aalscholver. Ditmaal was er wel tijd om koffie en snert te nuttigen. De ober was ons veel te joviaal en hotel Waanders was niet goedkoop.

DINSDAG 29 NOVEMBER
Heerde/Epe:       de Dellen
Janny wilde graag hoog lopen (droog dus); wij besloten daarom op de heuvels van de Dellen te walken. Ook het pluizenmeertje zag er idyllisch uit.   De zon deed z'n uiterste best door de mist heen te schijnen. De koffie in Heerde smaakte opperbest.

WOENSDAG 30 NOVEMBER
Ommen:         landgoed Eerde
Mooi weer, zonnig en niet te koud (ook al had het die nacht gevroren). In de volgauto had men de bestemming niet goed gehoord (Heerde) en er bestond dus lange tijd op de heenweg verwarring over de omweg richting Ommen. Een prachtige wandeling met veel zon door de herfstbomen. De spijbelaars hebben de heerlijke 'aangeklede koffie' in Ommen gemist.    
                                                                                                                                                                                                   
TERUG NAAR BOVEN